Drinksoepje van geroosterde knolselderij
met salsa van groene kruiden, hazelnootkruim en pit van
rodepaprikapeper
Benodigdheden
Bereidingstijd
40 minutenMenugang
Ingrediënten
4 personen
Drinksoepje:
0,5 ltr groentebouillon: trek wat takjes
tijm mee.
1 el tijmblaadjes
1 kleine knolselderij
1 el. venkelzaad
kopje room
40 gr. boter
zout en peper naar smaak
plantaardige olie
Garnering:
8 hazelnootjes
1/2 rode paprika
¼ rode peper
verse groene kruiden, zoals takje tijm,
peterselie, bieslook, rucola, bosui
1 teentje knoflook
sap van halve citroen
olijfolie, peper & zout
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 220˚ C stand ‘Thermogrillen’.
2. Schil de knolselderij en snij de knol in staafjes (als frieten). Doe ze in een bak, giet er wat olie, peper & zout over en
meng. Doe ze op een bakplaat met bakpapier.
3. Doe de halve paprika er ongesneden bij.
4. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en voeg stoom (stand 2) toe. Bak de selderij en het stukje paprika in max 20 minuten mooi bruin en gaar.
5. Staafmixer de geroosterde paprika met 3-4 eetlepels olijfolie en het stukje rode peper. Breng op smaak met wat druppels citroensap en ietsje zout & peper. Houd apart.
6. Houd een paar knolselderijstaafjes apart en snij die in blokjes: voor de garnering.
7. Doe de rest van de knolselderij in een steelpan met de bouillon.
8. Verwijder de takjes tijm.
9. Breng aan de kook en pureer tot een glad geheel.
10. Voeg de room en de boter toe en pureer heel kort, voeg dan ook de verse tijmblaadjes toe.
11. Rooster de hazelnootjes een paar minuten in een droge koekenpan op stand 6 tot ze kleuren en geuren.
12. Staafmixer wat groene kruiden met een teentje knoflook, een kneepje citroen en olijfolie tot een lobbige salsa.
Serveren en garneren
1. Schenk de soep met behulp van een maatbeker in een hittebestendig glas.
2. Doe de stukjes knolselderij erbij, begiet met de pittige paprika en maak af met de verse-kruidenolie en de
grove hazelnootkruim. Optioneel ook nog met een vers takje kruiden.
Zelf ervaren?
Advies nodig?