Crostini
Crostini met gestoofde aubergine en munt
Benodigdheden
Bereidingstijd
30 minutenMenugang
Bijgerecht
Ingrediënten
Voor 12 personen
- ½ ciabatta
- Olijfolie om te bestrijken
- 5 el olijfolie
- 1 middelgrote aubergine
- 1 teen knoflook
- 2 el uitgelekte tomaat uit blik
- 1 el dikke yoghurt (100%plantaardig voor de vegan versie)
- ½ citroen
- 6 blaadjes verse munt
- zout/peper
Ingrediënten Crostini:
Ingrediënten gestoofde aubergine:
Bereiding
Bereidingswijze Crostini:
- Verwarm de oven voor op 200°C (optie met stoomtoevoeging)¹.
- Snijd de ciabatta met het broodmes in plakjes van 1 cm dik en bestrijk ze aan beide zijden met olijfolie.
- Bak het brood ongeveer 10 minuten tot de buitenkant mooi krokant is (de binnenkant moet juist zacht blijven).
- Zet de crostini weg tot verder gebruik.
Bereidingswijze gestoofde aubergine:
- Snijd de aubergine brunoise (fijne blokjes van 1 bij 1cm).
- Hak de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook kort op stand 3.
- Voeg de aubergine toe en bak nog eens 2 minuten op stand 8. Zet de kookzone op stand 4 laat nog eens 3 minuten zachtjes bakken. Roer regelmatig.
- Voeg de uitgelekte tomaat toe en laat nog een minuutje pruttelen.
- Zet de aubergine apart en laat afkoelen tot lauwwarm, voeg dan de dikke yoghurt toe.
- Meng goed, proef en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
- Snijd de muntblaadjes in heel dunne reepjes (chiffonade) en zet weg tot verder gebruik.
Opmaken en serveren:
- Besmeer de crostini net voor het serveren met het auberginemengsel.
- Garneer met wat fijngesneden munt.
Tip:
¹ Stel de stoomtoevoeging in op gering.