Crema Catalana

Crema Catalana met Brandy Snaps

Bereidingstijd

30 minuten

Menugang

Nagerecht

Ingrediënten

Voor 4 personen

    Crema Catalana
    90 ml. eidooier
    50 gr. suiker
    250 ml. room
    1 st. sinaasappel, rasp
    1 mespuntje zout
    Suiker om te branden

    Brandy Snaps
    25 gr. roomboter
    25 gr. rietsuiker
    25 gr. honing
    25 gr. bloem
    ½ tl. gemberpoeder
    ½ tl. kaneel
    ½ tl. citroensap

Bereiding

Bereiden Crema Catalana

  1. Rasp het oranje van de schil van de sinaasappel en meng alle ingrediënten voor de crema catalana in een kom of met de staafmixer in een staafmixer beker.
  2. Verdeel het mengsel over 4 kommetjes.
  3. Bak/pocheer deze schaaltjes in een oven op 4D hetelucht op 90 graden met stoomtoevoer stand gemiddeld gedurende ca. 20-22 minuten.

 

Bereiden Brandy Snaps

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Smelt op een laag/middelhoog vermogen de boter, suiker en honing totdat de suiker is opgelost zonder het mengsel te koken.
  3. Haal de pan van de plaat en laat het enkele minuten afkoelen.
  4. Spatel de gezeefde bloem, gemberpoeder en citroensap erdoor tot een glad beslag.
  5. Schep met een theelepel kleine hoopjes beslag met flinke tussenruimte op de bakplaat – met bakpapier – en bak in de oven gedurende 8 tot 10 minuten totdat de koekjes zijn uitgelopen, goudbruin zijn gebakken en bubbelen.
  6. Haal de bakplaat uit de oven en laat de snaps iets afkoelen totdat ze koud genoeg zijn om te hanteren maar warm genoeg dat ze nog vorm baar zijn.
  7. Hang de hete Brandy Snaps over de rand van je snijplank en laat ze afkoelen en opstijven.

We advise

Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies