Crema Catalana
met Brandy Snaps
Benodigdheden
Bereidingstijd
30 minutenMenugang
                                    Nagerecht
                                
                            Ingrediënten
Voor 4 personen
Crema Catalana
90 ml. eidooier
50 gr. suiker
250 ml. room
1 st. sinaasappel, rasp
1 mespuntje zout
Suiker om te branden
Brandy Snaps
25 gr. roomboter
25 gr. rietsuiker
25 gr. honing
25 gr. bloem
½ tl. gemberpoeder
½ tl. kaneel
½ tl. citroensap
Bereiding
Bereiden Crema Catalana
- Rasp het oranje van de schil van de sinaasappel en meng alle ingrediënten voor de crema catalana in een kom of met de staafmixer in een staafmixer beker.
 - Verdeel het mengsel over 4 kommetjes.
 - Bak/pocheer deze schaaltjes in een oven op 4D hetelucht op 90 graden met stoomtoevoer stand gemiddeld gedurende ca. 20-22 minuten.
 
Bereiden Brandy Snaps
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 - Smelt op een laag/middelhoog vermogen de boter, suiker en honing totdat de suiker is opgelost zonder het mengsel te koken.
 - Haal de pan van de plaat en laat het enkele minuten afkoelen.
 - Spatel de gezeefde bloem, gemberpoeder en citroensap erdoor tot een glad beslag.
 - Schep met een theelepel kleine hoopjes beslag met flinke tussenruimte op de bakplaat – met bakpapier – en bak in de oven gedurende 8 tot 10 minuten totdat de koekjes zijn uitgelopen, goudbruin zijn gebakken en bubbelen.
 - Haal de bakplaat uit de oven en laat de snaps iets afkoelen totdat ze koud genoeg zijn om te hanteren maar warm genoeg dat ze nog vorm baar zijn.
 - Hang de hete Brandy Snaps over de rand van je snijplank en laat ze afkoelen en opstijven.
 
Zelf ervaren?
                Advies nodig?