Chocoladecake
Chocoladecake met ganache
Benodigdheden
Bereidingstijd
60 minutenMenugang
Nagerecht
Ingrediënten
4 personen
• 200 gr. roomboter op kamertemperatuur
• 200 gr. suiker
• 4 st. eieren
• 150 gr. bloem
• 150 gr. cacaopoeder
• 1 tl. bakpoeder
• 1 snuf zout
• 1 tl. vanillesuiker
Ganache
• 150 gr. roomboter
• 150 gr. poedersuiker
• 120 gr. gesmolten chocolade
Bereiding
- Verwarm de oven voor op boven- en onderwarmte, 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Klop in de keukenmachine de boter en (vanille) suiker samen tot een luchtig mengsel.
- Voeg de eieren één voor één toe en laat deze goed opnemen door het boter/suiker mengsel.
- Voeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe aan het boter-eimengsel. Meng tot alles goed is opgenomen.
- Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak de chocoladecake in de voorverwarmde oven op het onderste niveau. Gebruik 60% stoomtoevoeging en bak het geheel voor 50-60 minuten (of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt als je deze in het midden steekt).
- Laat de cake even in de vorm afkoelen voordat je hem op een rooster plaatst om volledig af te koelen.
- Maak de ganache door de roomboter met de poedersuiker (in de keukenmachine) luchtig te kloppen.
- Smelt de chocolade op laag vermogen in een pannetje en schenk dit bij het roomboter/poedersuiker mengsel.