
Choco cake
met banaan, ananas en kokos
Benodigdheden
Bereidingstijd
60 minutenMenugang
Ingrediënten
4 personen
• 1 rijpe banaan, in stukjes
• 100 gr ananasstukjes (vers of diepvries)
• 50 g melk chocolade, ’tabletjes’ grof gehakt
• 125 ml. cocosmelk
• 1 limoen, sap
• 50 ml. zonnebloemolie
• 200 gr. g fijne kristalsuiker
• 2 eieren (middelgroot)
• 250 g zelfrijzend bakmeel
• 8 gr baksoda
• Snuf zout
• 3 limoenblaadjes, fijngesneden
Toppings
• 3 el. kokos rasp
• Slagroom met suiker
Benodigheden
• Cakevorm van ± 25 cm bekleed met bakpapier
Bereiding
Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C boven en onderwarmte met stoomtoevoeging stand 2.
2. Vet de cakevorm in bekleed met bakpapier.
Cake
1. Meng alle ingredienten voor de cake in een kom en roer dit goed door.
2. Schep het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad.
3. Bestrooi met de k0kosrasp.
4. Zet de cake op het onderste niveau op een rooster in de oven en bak 45 – 50 minuten op 180°C met stoomtoevoeging stand 2.
5. Controleer vanaf 45 minuten met een satéprikker: deze moet er grotendeels schoon uitkomen(een paar kruimels of gesmolten chocolade is oké).
Afkoelen en serveren
1. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal hem er dan voorzichtig uit en laat volledig afkoelen op een rooster.
2. Serveer met de stijfgeslagen slagroom met suiker.
Zelf ervaren?

Advies nodig?
