Chaat dal
Een frisse salade van bloemkool, aardappel en kikkererwten met tamarinde dressing
Benodigdheden
Bereidingstijd
30 minutenMenugang
Voorgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 st vastkokende aardappel (middelgroot)
- 200 g bloemkool
- 1 blik kikkererwten
- 1 cm gember
- 3 takjes munt
- 4 takjes koriander
- ½ rode ui
- 1 tl komijnzaad
- 3 el tamarindepasta
- 3 el palmsuiker
- 1 tl gemalen komijn
- 2 tl garam masala pasta
- 1 limoen
- 1 el zonnebloemolie
- ½ tl zout
Groenten en kruiden:
Dressing:
Bereiding
- Verwarm de stoomoven voor op stomen, 100℃.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm groot. Doe ze in een stoomschaal met gaatjes en zet ze in de stoomoven, 15 minuten.
- Verdeel de bloemkool in roosjes. doe ze bij de aardappels in de stoomschaal na de eerste 15 minuten en stoom nog eens 10 minuten. Laat afkoelen tot lauwwarm.
- Giet het blik kikkererwten af en spoel ze met koud water, laat goed uitlekken.
- Hak intussen de gember fijn en snijd de groene kruiden in reepjes.
- Snijd de rode ui zeer fijn.
- Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.
Dressing:
- Pers het sap uit de limoen.
- Doe alle ingrediënten in de hakmolen van de staafmixer en pureer tot een gladde dressing ¹
- Proef en breng op smaak met extra zout en/of limoensap.
Opmaken en serveren:
- Verdeel het groentemengsel over vier borden en besprenkel rijkelijk met de dressing, dresseer er ook wat dressing omheen. Garneer met wat extra munt en koriander.
Tip:
¹ Gebruik de Bosch staafmixers MaxoMixx deze modellen zijn uitgevoerd met een hakmolen.