Caponata

Caponata

Bereidingstijd

30 minuten

Menugang

Voorgerecht

Ingrediënten

4 personen

     

    • 1 aubergine

    • 1 rode paprika

    • 1 rode ui

    • 2 stengels bleekselderij

    • ½ tl chilivlokken

    • 200 ml tomatenpassata

    • 1 el kappertjes

    • 1 el groene olijven (ontpit)

    • 1 el rozijnen

    • 2 el sherryazijn

    • Zout en peper, naar smaak

    • 3 el olijfolie (voor het smoren)

Bereiding

1. Voorbereiden en roosteren van de aubergine:

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht, stoomstand 2).Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 2 cm. Leg de stukjes op een met bakpapier beklede bakplaat.Breng de aubergine op smaak met zout en peper. Rooster de aubergine in de oven gedurende 20 minuten,totdat de blokjes goudbruin en zacht zijn.

2. Groenten snijden:

Schil de rode ui en snijd deze in dunne ringen.Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van ongeveer 2 cm.Snijd de bleekselderij in kleine stukjes van ongeveer 1 cm.

3. Smoren van de groenten:

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.Voeg de gesneden ui, paprika en bleekselderij toe aan de pan. Smoor de groenten 10 minuten, totdat ze zachtbeginnen te worden.

4. Samenvoegen van de ingrediënten:

Voeg de geroosterde aubergine, chilivlokken, tomatenpassata, kappertjes, olijven en rozijnen toe aan de pan.Roer alles goed door en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes smoren, zodat de smaken goed kunnenvermengen.

5. Afmaken en serveren:

Voeg op het einde de sherryazijn toe voor een frisse, pittige toets.Proef de caponata en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.

Tip:

Caponata kan een paar dagen in de koelkast bewaard worden en wordt vaak nog lekkerder als de smaken de tijd hebben om goed in te trekken.

leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies