Bulgur met geroosterde groenten
Bulgur met geroosterde groenten
Benodigdheden
Bereidingstijd
40 minutenMenugang
Hoofdgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
Ingrediënten Bulgur:
150 gr. fijne bulgur
2 el. gepelde tomaat
300 ml. (groenten)bouillon
1/2 st. peen
1/8 st. knolselderij
1/2 st. pastinaak
2 takjes munt
4 ‘plukjes’ rucola
2 el. olijfolie
200 gr. kip dij
2 x 1 tl. ras al hanout specerijen
zout en peper
Vinaigrette:
1 tl. mosterd
½ citroen, sap
50 ml. olijfolie
1 el. kappertjes
Zout en peper
Bereiding
- Check de kip dij filets op stukjes been. Marineer de kip met een scheut olijfolie, zout en de ras al hanout specerijen. Zet tot gebruik koel weg.
- Verwarm de oven voor op 200 graden ‘Circulatiegrill’ en voeg stoomstand ‘gemiddeld’ toe.
- Schil en snijd de groenten in blokjes van ca. 2 x 2 cm. Leg de blokjes in een grote kom en breng op smaak met 1 theelepel ras al hanout specerijen, olijfolie, peper en zout.
- Leg de groenten op een – met bakpapier beklede – ovenplaat en rooster de groenten in circa 20 minuten gaar.
- Doe de bulgur met de bouillon en de gepelde tomaat in een gesloten ovenschaal en stoom de bulgur op de stoomstand, 100 graden gedurende 15 minuten.
- Voeg de geroosterde groenten toe aan de bulgur en breng op smaak met peper en zout.
- Grill de kip dij filets in een grillpan totdat ze gaar zijn.
- Mix alle ingrediënten voor de dressing met een staafmixer en maak er een mooie gladde dressing van.
- Garneer de rucola op een bord/schaal en schep hier het bulgur mengsel op.
- Verdeel de gegrilde groenten bovenop de bulgur.
- Sprenkel de dressing op de bulgur en garneer met de fijngesneden munt.
- Serveer de kip er bovenop of apart