Bread ’n Butter pudding

Bread 'n Butter pudding van krentenbrood

Benodigdheden

Bereidingstijd

35 minuten

Menugang

Nagerecht

Ingrediënten

4 personen

    • 4 st. plakken krentenbrood,
    gehalveerd.
    • 2 st. eieren
    • 250 ml. volle melk
    • 2 el. rietsuiker
    • 1 tl. vanillesuiker
    • 50 gr. roomboter, gesmolten
    • 1/2 st. citroen, rasp
    • snufje kaneel
    • snufje zout
    • poedersuiker (optioneel)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 gr. hetelucht.
2. Vet een ovenschaal in met boter.
3. Besmeer de plakjes krentenbrood met de roomboter en leg de plakjes in de ovenschaal.
4. Klop de eieren los in een kom. Voeg de melk, rietsuiker, vanillesuiker, citroenrasp, kaneel en een snufje zout toe. Meng goed.
5. Giet het eimengsel over het krentenbrood, zorg ervoor dat alle plakjes goed bedekt zijn. Laat het mengsel een paar minuten intrekken zodat het brood het vocht kan opnemen.
6. Bak de broodpudding in de voorverwarmde oven met stoomstand gemiddeld of 2, gedurende 25 minuten. Het brood moet aan de bovenkant goudbruin en knapperig zijn.
7. Haal de broodpudding uit de oven en laat het een paar minuten rusten voordat je het serveert.
8. Optioneel: bestrooi de broodpudding met poedersuiker voor een extra decoratief effect.

Tip

Ook lekker met chocolade of rood fruit.

We advise

Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies