Bietenhumus
Bietenhumus met geitenkaas
Benodigdheden
Bereidingstijd
30 minutenMenugang
Voorgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1-2 st. Rode/gele bieten
- 1 el. Griekse yoghurt
- 2 el. Kikkererwten uit blik
- 1 el. Tahine
- ½ st. Citroen, sap
- 25 gr. Geitenkaas, vers
- 1/8 bos Peterselie
- 4 el. Olijfolie
- 12-16 plakjes Brood, crostini, boerenbrood
- 1 tl. Komijnzaad
- Olijfolie, peper en zout Naar smaak
- ½ st. Sinaasappel
Ingrediënten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden circulatiegrill met stoomstand ‘gemiddeld’.
- Beleg een bakplaat met een vel bakpapier.
- Snijd dunne plakjes brood van ca. 1 cm dik en leg deze plakjes naast elkaar – aan een kant – op de bakplaat.
- Snijd de biet(en) met schil in kleine blokjes van ca. 1 x 1 cm. en verspreid de blokjes biet naast de plakjes brood.
- Besprenkel het brood en de bietenblokjes met olijfolie, peper en zout.
- Bestrooi de bietenblokjes ook met het komijnzaad.
- Bak de plakjes brood in ca. 10-12 minuten lichtbruin en krokant en de blokjes biet zacht.
- Maak de peterselie olie door de peterselie – samen met de olijfolie, zout en peper – goed fijn te malen met een staafmixer en zet tot gebruik apart.
- Doe de bietenblokjes in een maalmolen bij de yoghurt, kikkererwten, tahine, citroensap en maal dit tot een gladde dip.
- Maak op smaak met peper, zout en olijfolie.
- Verwijder de schil met het wit van de sinaasappel en snijd kleine partjes – of blokjes – van de sinaasappel.
- Garneer de bietenhumus met de verkruimelde geitenkaas, de sinaasappelpartjes, de peterselie olie en serveer met de krokante crostinis.